Zdroj: https://fcknh.cz/aktuality/nase-druzstva-si-vymenily-role.acko-pokosila-nemoc-a-nestacilo-na-sternberk-becko-v-plne-sile-a-uspesne-v-derby-proti-smrzicim  |  Vydáno: 19.9.2023 9:58  |  Autor: David Pírek

Naše družstva si vyměnily role. Áčko pokosila nemoc a nestačilo na Šternberk, Béčko v plné síle a úspěšné v derby proti Smržicím

Naše družstva si vyměnily role. Áčko pokosila nemoc a nestačilo na Šternberk, Béčko v plné síle a úspěšné v derby proti Smržicím

Áčko vyrazilo do Šternberka, ale žel body opět nedovezlo

Naše Áčko oslabeno nemocemi a absencemi odehrálo utkání ve Šternberku. Tentokrát se role otočily a dva borci z Béčka pomohli aspoň z lavičky tyto absence umírnit.

Vstup do zápasu byl v režii domácích. Šternberk držel míč na svých kopačkách a byl nebezpečnější. Šancí si vytvořil hned několik, ale brzdila je kvalita v koncovce a také dobře chytající Marek Hradečný. Kluci se ale drželi navzdory tlaku soupeře. Ve 42. minutě byl ovšem obranný val našeho celku prolomen a soupeř po prohraném osobním souboji udeřil a poslal tak naše borce do šaten s jednogólovým mankem.

Druhý poločas pro nás nezačal dobře. Po 8 minutách hry a velkém nedorozumění v naší obraně potrestal soupeř gólem. Paradoxně to pro nás byl spouštěč a kluci byli jak polití živou vodou. Začali jsme soupeře přehrávat a už to vypadalo, že vstřelíme kontaktní gól. Opět se nám ale nedařilo v koncovce i přes několik dobrých šancí, nutno říct, že některé byly opravdu vyložené, a tak se zápas pomalu blížil k nezdařilému konci. Pozitivní je fakt, že i přes sérii proher a prohrávání o dvě branky nás to nezlomilo a předvedli jsem v posledních desítkách minut výkon vyhlížející lepší zítřky. I kluci z béčka se ve finále v zápase objevili a neztratili se. Spolupráce mezi oběma mužstvy je letos na skvělé úrovni. Když je nejhůř, když se nedaří, všichni táhneme, a musíme táhnout dál, za jeden provaz. To je mnohem víc než výsledky z poslední doby. Všichni reprezentujeme jeden klub!

Béčko ovládlo hanácké derby

Nedělní uvolněné odpoledne se neslo v duchu derby proti sousedním Smržicím, které přineslo 3 body pro naše borce z Benficy, ale i bohužel zranění opory týmu.

Začátek utkání napovídal, že to bude tuhý boj. Soupeř hrál aktivně, ale šancí na změnu skóre bylo na obou stranách málo. Obě mužstva se snažila hrát opatrně a nepustit soupeře do šancí po nějaké chybě. Pravdou ale je, že byl soupeř do nějaké 20. minuty o chlup lepší. Pak ale bylo na klucích vidět, že prvotní nervozita opadla a začali jsme přebírat otěže zápasu my. Soupeře jsme začali tlačit až z toho byl po pěkné akci gól našeho nejlepšího střelce Martina Řehulky. O chvíli později ovšem došlo k inkriminovanému zranění Ondřeje Chytila, které mu nedovolilo po nešťastném střetu do zápasu nadále zasáhnout. Nucené střídání ovšem vyšlo náramně, jelikož David Lužný po třiceti sekundách na hřišti šikovnou tečí usměrnil přímý kop za záda brankáře a my tak šli do šatny s vedením 2:0.

V úvodu druhého poločasu bylo vidět, že se soupeř nehodlá s tímto stavem smířit a vletěl na nás v pozměněné sestavě. Chvíli jsme se srovnávali, ale nakonec jsme na tempo soupeře zareagovali nejlépe, jak jen to šlo. Skvěle hrající David Lužný se dostal do vápna, kde se chytře dostal před soupeře, který fauloval a nařízený pokutový kop s klidem proměnil Jakub Zatloukal. Tento direkt byl na soupeře už moc a zápas se začal vyostřovat. To vyústilo v červenou kartu pro hosty, takže jsme od 64. minuty hráli přesilovku. Ta se nám ovšem dalším gólovým příspěvkem využit nepodařila. Paradoxně byl pak soupeř lepší a po zbytek zápasu nás tlačil. Poctivě jsme ale stav 3:0 ubránili a mohli se tak radovat z vítězství v hanáckém derby.