Zdroj: https://fcknh.cz/aktuality/budu-se-spolupodilet-na-treninkovem-procesu.to-je-hlavni-duvod-ktery-me-presvedcil-rika-nova-posila-realizacniho-tymu-petr-kupka  |  Vydáno: 6.7.2023 9:58  |  Autor: David Pírek

„Budu se spolupodílet na tréninkovém procesu. To je hlavní důvod, který mě přesvědčil,“ říká nová posila realizačního týmu Petr Kupka

„Budu se spolupodílet na tréninkovém procesu. To je hlavní důvod, který mě přesvědčil,“ říká nová posila realizačního týmu Petr Kupka

Ahoj Peťo, tímto Tě oficiálně vítám jako člena realizačního týmu na pozici asistenta hlavního kouče Lubomíra Keluce. Jaké jsou Tvé první pocity po přijetí této nabídky?
Ahoj, díky moc za vřelé přivítání. Pocity jsou asi takové skoro až smíšené. Člověk cítí nadšení, že se mu splnil sen, ale i velkou tíhu toho, že vstupuje do mužského fotbalu v klubu, který má rád, do soutěže, která se tady v okrese nehrála dlouhé roky. Očekávání jsou od všech velká, což znamená, že je potřeba udělat maximum pro to, aby se tato očekávání naplnila.

Jak a s kým probíhalo jednání o této nabídce?
S trenérem jsme po tréninku sedli, já mu řekl pár věcí a od něj pak přišla tato nabídka. Poté jsme ještě dolaďovali detaily toho, jaká bude přesně má funkce a co se ode mě očekává… podali jsme si ruce a já jsem moc rád, že to dopadlo tak jak to dopadlo.

A jestli se můžu zeptat, co bude přesně Tvá funkce a co se od Tebe očekává?
Budu se spolupodílet na tréninkovém procesu. To je hlavní důvod, který mě přesvědčil, že má cenu do toho jít.

Spolu se známe už hodně dlouho, ale naši čtenáři Tě až tak dobře znát nemusí. Mohl by ses v krátkosti představit a říct Tvoje dosavadní zkušenosti s trénováním?
To je fakt, pár let už to bude. (smích) Každopádně mám vystudovanou tělovýchovu, učím na základní škole a trénuji už nějakým sedmým rokem, kdy jsem začínal v mládeži v Čechovicích a teď jsem u žáků v Prostějově.

Máš taktéž jako hráč nesmazatelnou stopu v cestě za postupem nejprve do KP a poté do divize. V čem si myslíš, že bude zásadní rozdíl mezi KP a divizí?
Určitě v intenzitě zápasů. V KP jsme nastupovali proti hráčům, kteří trénovali stejně jako my. Teď v divizi to většina kluků už bere profesionálně a taky k tomu v přípravě tak přistupují. Ale uvidíme, máme neprostupnou obranu, kde kluci bojují jeden za druhého. A když nám soupeř nedá gól, tak nemůžeme prohrát. Navíc máme Práju, takže všechno bude v pohodě. (smích)

Peťo, děkuji moc za rozhovor. Ještě poslední věc… je něco, co bys chtěl vzkázat fanouškům a hráčům?
Doufám, že se fotbal v Kostelci bude jen zkvalitňovat, že se jím kluci, budou nadále bavit, že zůstanou takovou partou, jakou jsou. Kdyby měly přijít nějaké překážky na naší cestě, tak vím, že je společně překonáme. A divákům bych vzkázal, ať chodí kluky podporovat v co největším počtu, protože se bude na co koukat a kluci budou potřebovat, aby je hnali dopředu a stáli za nimi. Já děkuji za rozhovor a uvidíme se na hřišti a na Kozině.